dimarts, 5 d’abril del 2022

SORTIDA AL CRAM

Dijous passat els alumnes de 3r vam anar al CRAM, el centre de recuperació d'animals marins.
Els autocars van arribar una miqueta tard, però vam estar a temps per fer les activitats programades.
Un cop allà, els guies ens van explicar que no hem de llençar brossa al mar perquè a més de contaminar l'aigua, els animals no tindrien una vida saludable. 
Els perills que troben les tortugues ( actualment només tenen aquest animal, però també recullen ocells marins ) amb més freqüència són: plàstics, palets de qualsevol tipus, xarxes...
El centre de recuperació és l'encarregat de vigilar totes aquestes situacions. També s'encarrega de protegir els ous dels nius de les tortugues perquè els ponen a la sorra de les platges i s'han de protegir dels humans.
Una curiositat que ens va cridar molt l'atenció va ser que les tortugues tenen els pulmons tot just sota la closca i, el que ni ells sabien: que una tortuga amb tres aletes pogués travessar tot l'oceà Atlàntic des de Barcelona fins el Carib!
La part final del nostre recorregut va ser la recuperació d'algunes tortugues, al seu " hospital ", perquè es trobaven en diferents situacions de salut.
Una d'elles és la " 4 x 4 ", que no podia moure una aleta perquè va viure molt de temps en una capseta molt petita. O la Sylvia, que tenia la closca trencada per culpa d'una xarxa " fantasma ", les xarxes abandonades. 
Moltes d'aquestes tortugues no podran tornar al mar ja que porten tant de temps al centre que els perills del mar acabarien amb elles.
Ens ha agradat molt aquesta experiència perquè hem gaudit tots junts i hem après molt sobre aquest tema.

Pablo Pérez 3r A
Sara Valenzuela 3r B
Claudia Serrano 3r C
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada