divendres, 28 de setembre del 2012

Per la Festa Major fem gegants.

A classe hem fet un gegant per la Festa Major de la Mercè. Primer hem pintat i després hem retallat i punxat dos foradets per passar els dits que servien de peus. El que més m’ agrada de la Festa Major són els castellers.

Paula Habas,  2n B


Per la Mercè vaig anar al Parc de la Ciutadella a veure un espectacle de màgia. També vam fer activitats i ens ho vam passar molt bé.

Ariadna Martín, 2n C

A l’escola vam fer un gegant que tenia dos forats a baix i el podíem fer servir de titella. A la Festa Major de Barcelona vaig anar a la Cavalcada de la Mercè i vaig veure molts gegants i tots em van agradar molt, però els que em van agradar més van ser els de Sant Andreu.

Ona Quevedo, 2n C

dimarts, 25 de setembre del 2012

Festa de la MercèAquest any a l’escola, per treballar la festa de la Mercè (patrona de la nostra ciutat), hem dibuixat els gegants de Barcelona (Jaume I i na Violant d’Hongria) en una rajola de fang.


Després hem llegit informació sobre ells:
Dels gegants es va començar a parlar el 1424 i des del segle XVIII són presents a les festes de la ciutat barcelonina.


 

Cada nova temporada la geganta canviava el seu vestit, en canvi el gegant sempre anava vestit igual. Pesen entre 30 i 50 kg, però abans pesaven entre 70 i 80 kg.Ha estat molt divertit i hem après moltes coses!

Martí Mas de Xaxars i Alba Blanc (6è)