divendres, 19 de juny del 2020

FEINES 6è PER FER A CASA DURANT EL CONFINAMENT


19/06/20                Recomanacions d'estiu

Finalment, aquest trimestre atípic ha acabat i, amb ell, el curs. Amb l'objectiu que destineu algun dels vostres espais a mantenir viu el que heu après i garantir-vos un setembre amb els continguts frescos, us proposem unes recomanacions molt diverses per aquests tres mesos de descans merescut.

Una forta abraçada i us desitgem que passeu un molt bon estiu!

Mestres de 6è15/06/20        Tasques "darrera setmana de curs"

L'HORITZÓI ara, què?
Doncs ara, molt.

Us heu d'imaginar davant del mar, un d'aquells dies que l'aigua és ben calmada i el moment també, observant aquella línia infinita, que sempre hi és per molt que ens hi acostem i que ens revela que allà, més enllà, hi deu haver algun món per descobrir que ara encara no coneixem.
Ara és moment de pausa, de recobrar espais que ens estat escapçats, de guardar al calaix la pantalla i aixecar una mica la vista, de resituar energies i invertir-les en el nostre entorn, de reactivar el cos i gaudir de l'aire lliure. Ara és hora de deixar enrere algunes rutines i desembolicar-ne unes altres que ens ajudaran a tornar amb la disposició necessària per, llavors sí, fixar-nos de nou en aquell horitzó i aventurar-nos a acostar-nos-hi una miqueta més a veure què ens amaga que podem endur-nos.
Malgrat les circumstàncies que no havíem imaginat i que ens ha tocat viure, ha estat un plaer poder compartir amb tots i totes vosaltres aquest camí que vàrem iniciar el setembre.
Us desitgem un estiu ric en experiències i bonic en emocions.
Molts petons fresquets de part nostra i ens retrobem a la tornada!

Equip de mestres de cicle superior.


  
08/06/20   Tasques 12a. setmana (8-12 de juny)

L'ESPERIT CRÍTIC

Ens ha tocat viure en un moment en el qual la informació dels esdeveniments que passen a casa nostra i al món és infinita i efímera. Cada dia sentim i veiem notícies que s'actualitzen al segon i això fa que allò que és important avui demà ja no ho sembla, perquè ha estat substituït per un altre succés que es ven com, aquest sí, realment interessant. I aquesta sobresaturació pot provocar que ens costi pensar, valorar i reaccionar segons com ens afecta quan ens arriba, acabant per normalitzar coses que potser li hauríem de donar la importància que mereixen.
A mesura que us aneu fent grans, a part de poder tenir accés a continguts cada vegada més complexos i veure-us amb la capacitat de resoldre'ls, és molt necessari que no oblideu cultivar el sentit crític, la idea que us aneu fent del que us envolta i quina resposta hi doneu segons la vostra manera de ser i de reflexionar. I per aconseguir mantenir viu aquest esperit és imprescindible llegir, escoltar, parlar, opinar i -això és el que més costa- intentar actuar en coherència amb el que penseu, no oblidant fer-ho amb respecte. Per això és tan necessari tornar a recuperar la vida en societat, fent de la convivència la millor de les oportunitats per aprendre.

Caram, quina arrencada més filosòfica per ser la penúltima setmana de curs! Si fóssim a l'escola, segurament ja hauríem entrat en l'horari intensiu i estaríem tancant serrells (portfolis, àlbums, avaluacions finals...). Així que el volum de tasques, per aquests cinc dies, també van una mica en aquesta línia.

Gaudiu de la setmana com demana qualsevol dels presents!

Una abraçada somiada.
 


01/06/20   Tasques 11a. setmana (2-5 de juny)

AL JUNY, EL FRED S'ESMUNY
No cal recórrer al refranyer per haver-nos adonat que la calor ja s'ha instal·lat des de fa dies i fins i tot setmanes. I és que qui vivim en un clima mediterrani estem subjectes al que ens mana cada estació i als canvis de temps que hi estan estretament vinculats. De la mateixa manera que ens abriguem quan refresca o ens alleugerim de roba quan arriba el bon oratge, el nostre cervell també experimenta alguns canvis, i quan s'acosten les vacances acostuma a funcionar pensant que la feina ja està feta, que no cal posar-s'hi tant o que, total, ja queden "els minuts de les escorrialles" del curs, per dir-ho d'alguna manera.
Però hauríem d'intentar evitar caure en aquesta inèrcia, ja que -i és ben cert- ¿qui us diu que durant aquesta setmana no descobrireu alguna cosa que us acompanyarà uns quants anys? Una experiència, una frase, un aprenentatge... Donem la importància que mereixen cadascun dels presents que vivim, i posar-hi esforç i ganes en el que ja comença a ser un tancament de curs bé que ho demana. Així que us convidem a que hi dipositeu tots els sentits i la mateixa il·lusió i professionalitat que heu demostrat durant totes aquestes setmanes. Ens sentim molt orgullosos de com ho heu fet fins ara i us ho volíem reconèixer.

Que gaudiu d'una bona jornada i d'una altra setmana curteta!

Les propostes per aquesta setnana són les següents:

025/05/20   Tasques 10a. setmana (25-28 de maig)


La Meta


Ja portem un bon tou de cursos a les espatlles, i si els convertim en mesos, setmanes, dies i hores veurem que hem invertit molt temps de la nostra vida a formar-nos, a aprendre dels qui ens han precedit per entendre una mica més el món on vivim i ja més endavant poder aportar la nostra visió particular, si pot ser, per millorar-lo. 
Però el cansament propi dels finals de tram comença aparèixer, i ara és un bon moment per aixecar el cap i provar d'albirar la meta, aquell punt en el qual farem una aturada, ens recuperarem de seguida i donarem un cop d'ull a tot el que ens hem endut durant aquest llarg camí. De ben segur que hi haurà coses de les quals ens sentirem orgullosos, i d'altres que quedaran pendents per tornar a intentar-ho el curs vinent, que potser ja tindrem la maduresa adequada per encarar-ho.
Fem un darrer esprint, que l'arribada és a prop i valdrà molt la pena.
Per cert, sapigueu que encara que el tram final hagi canviat, sempre és un plaer compartir aquest camí amb vosaltres.

Aquí us deixem la proposta per aquesta setmana, que és més curta, i us desitgem que la gaudiu!

  


018/05/20   Tasques 9a. setmana (18-22 de maig)


Evolució


Bon dia, tropa! 

Caram, nou setmanes es diuen aviat, però totes han tingut els seus set dies sencers, un rere l'altre. Durant tot aquest temps, heu destinat algun espai per reflexionar sobre el que estem vivint?

I què en traurem de tot plegat? Un cop recuperats, no ens hauríem de quedar només amb l'experiència viscuda, com si es tractés d'una anècdota per poder explicar més endavant quan ens en recordem. Quins aprenentatges n'hauríem de treure?
El que és clar és que ja no podem tornar al punt d'inici. Hem de donar valor a tot el que ha passat i reconduir, encara que sigui una mica, allò que ara sabem que podíem fer millor. La societat i els seus governs segur que prendran mesures per evitar caure-hi de nou, però cadascú de nosaltres també haurem de contribuir-hi demostrant que sabem adaptar-nos al nou context. L'adaptació és part de l'evolució.
I us estarem esperant, amb moltíssimes ganes de tornar a gaudir de la convivència amb vosaltres.

Que tingueu una molt bona setmana!
011/05/20   Tasques 8a. setmana (11-15 de maig)


Viure a ciutat


La majoria de nosaltres no coneixem un altre estil de vida. Som de ciutat i ens hem acostumat a viure-hi, envoltats de gent, de fressa i de tots els serveis haguts i per haver. Durant aquestes setmanes ens ha xocat veure imatges dels nostres carrers -normalment plens a vessar- desèrtics, buits de soroll i d'activitat humana. Ja fa dies que això ha canviat una mica, i ja podem sortir respectant una sèrie de directrius pensades per no tornar enrere.

Però, com dèiem, som ciutat, i mentre la resta del territori podrà avançar una mica més en aquest desconfinament progressiu, a nosaltres ens toca ser pacients una setmana més i mantenir el mateix grau de responsabilitat que hem demostrat fins ara. I per què no, alegrar-nos de saber que avui ja hi haurà famílies i amistats que es podran tornar a retrobar com farem nosaltres una mica més tard.
Ganes?, totes, com les que tenim de tornar-vos a veure en persona.

Que tingueu una molt bona setmana!

Ep! Nou format per accedir a les feines. Fa goig, oi?😉


04/05/20          


Un raig pel maig


Si el refranyer ens alerta que el maig sempre és un mes de pluges, li prendrem el relleu i aquest cop els raigs seran d'esperança, no pas d'aigua. I és que ha de ser un molt bon mes en el qual veurem com de mica en mica anirem recuperant aquella normalitat que ara ens sembla tot un privilegi. És temps, doncs, d'agrair els petits avenços però també de no descurar aquelles actituds que ens vàrem comprometre a seguir i que ens han permès superar les primeres adversitats.

Els retrobaments, el bon oratge, la llum... Posem-hi els cinc sentits per gaudir de tot això que ara tot just redescobrim. I dins la nostra llista de desigs n'hi ha un que és a dalt de tot: vosaltres.

Us desitgem una molt bona setmana!


🔘  Català       🔘 Castellà       🔘 Anglès      🔘  Mates  🔘  Medi          🔘  Religió        🔘  Música     🔘  E.Física 

   🌑Mur virtual 6èA  🌑Mur virtual 6èB  🌑Mur virtual 6èC


        


27/04/20          


Petites grans fites


Bon dia i bona setmana!


Avui és un dilluns diferent, sobretot si ahir vàreu decidir fer una petita passejada per estirar les cames i allargar una mica més la vista. Sou conscients que potser és la primera vegada que valorem una cosa tan senzilla com era sortir al carrer? 

Sempre podem treure algun aprenentatge de les experiències adverses, encara que sigui prendre consciència i tornar a donar importància als petits gestos, convertint-se ara en petites fites que ens fan sentir bé i que les vivim com a grans.

I per altra banda, la constància. La constància en la prudència que ens ajudarà a fer les coses bé. A pensar en nosaltres, però també en els altres. A ser persones més resilients, però també més generoses, pacients, respectuoses... Ja veieu, ens hem llevat pensatius, avui!

I com que hi ha d'haver estones per a tot, per aquests quatre dies us proposem les següents activitats. Recordeu que heu d'anar fent, amb voluntat però sense angoixa. És un gimnàs per al cervell i per al cor, i et reclamen la seva estoneta, res més.

Us enyorem molt.


Cliqueu cada àrea

        20/04/20


Al mal temps, bona cara!

Bon dia de pluja!

Sembla com si aquests dies el temps ens ajudés una mica a quedar-nos a casa, oi? Com ho aneu portant? Dies de tot? Bé, confiem que les estones bones deixin més petja que les no tan bones i, sobretot, que us trobeu bé vosaltres i els que sou a casa.

Què us sembla si aprofitem algun d'aquests espais per ocupar-los amb propostes variades que podeu anar combinant com trobeu més oportú? Durant la setmana ja us hem anat veient i ens heu anat consultant aquells dubtes que us sorgien. Seguiu fent-ho, si us plau, que per això i altres coses ens trobarem cada dia, si voleu.
Abans de penjar-vos les tasques per aquesta setmana us volem dir un secret a cau d'orella; acosteu-vos, acosteu-vos, que us ho direm baixet...

"Us trobem a faltar i tenim moltes ganes de tornar-vos a veure".

 Una abraçada de Coala!

14/04/20   


  Bona Pasqua!


Molt bon dia!

Ja tornem a ser aquí...😉 Encara que sembli un mantra que ens anem repetint cada dia, és cert que cada vegada que ens trobem pel bloc significa que queda una mica menys per superar la situació i poder tornar a la normalitat que tant desitgem. I és bo que ho projectem d'aquesta manera.
Esperem que hàgiu pogut gaudir de la setmana Santa, encara que les condicions no fossin tan favorables com en d'altres anys.
I hem de seguir, amb les mateixes consignes que fins ara us hem donat: una mica d'esforç, gestió del vostre temps i, per damunt de tot, gens d'angoixa per com acabarem el curs. Ja sabeu que es tracta d'anar mantenint la maquinària de l'aprenentatge ben greixada perquè no se'ns oxidi fins a la tornada, sigui quan sigui que hagi de ser.
Així que, per aquesta setmana una mica més curta, us proposem les següents activitats de cadascuna d'aquestes àrees. Recordeu que clicant els enllaços trobareu l'explicació del que cal fer, així com també els diferents documents que haureu d'utilitzar.
Us havíem dit que tenim moltes ganes de veure-us?

Una forta abraçada!Cliqueu cada àrea
06/04/20


Setmana Santa
Bon dia!

Tot arriba i, qui ho anava a dir, ja som a Setmana Santa!
Tal i com us vàrem dir la setmana anterior, aquest dilluns només penjarem les solucions de les tasques proposades dilluns passat i algunes recomanacions lúdiques per a què, si voleu, pugueu anar fent.
Per altra banda, hem creat una plataforma, un Mur Virtual on podreu anar penjant fotos, texts, comentaris, àudios, vídeos, dibuixos... d'allò que vulgueu compartir amb els altres companys i companyes de la classe. Però recordeu, són propostes, no exercicis ni activitats lectives, ideades per fer passar millor l'estona.
Quan "tornem" de "vacances" ja us posarem al dia de com funcionarem (tasques, videoconferències, correu, tutorials i el que vingui).
Doncs bé, aquí us deixem el solucionari i el super pla (programa) per aquests 8 dies.

Ens repetim com l'all, però és la veritat:
                   tenim moltes ganes de veure-us.


Una abraçada enorme!

                                             Solucions                                                                                          

     ⇩Català         ⇩Anglès        ⇩Mates         ⇩Medi  


                                      Setmana Santa                                               

   ⇩Religió               ⇩Programa             ⇩Mur Virtual

          


30/03/20


Setmana 30 de març al 3 d'abril


Bon dia!

Ens agradaria dir-vos que ja som un altre cop a dilluns i que el temps passa volant, però tots sabem que voldríem tornar a fer vida normal i poder veure'ns i retrobar-nos de nou. Haurem de tenir paciència i fer-nos-ho tot una mica més fàcil.
Abans que arribi Setmana Santa i fem tots plegats una aturada, us presentem les tasques que proposem per aquests cinc dies. I recordeu, és una proposta, no una exigència. Destinar una estoneta cada dia a l'aprenentatge és sa, com fer exercici, descansar, riure o jugar, així que organitzeu-vos com hagueu decidit a casa.

També us fem memòria que si teniu algun dubte, qualsevol, us adreceu per via correu electrònic i us atendrem tan aviat com puguem.

Per últim, dilluns vinent (dia 6 d'abril), només penjarem les solucions de tot allò que avui us proposem i alguna recomanació de tipus lúdic.

Tenim moltes ganes de veure-us. Una forta abraçada!⇩

          23/03/20
Setmana 23-27 de marçBon dia!

Ja som a dilluns, malgrat no haguem tingut sensació de cap de setmana...

Tal i com us vàrem dir divendres, aquí us deixem unes propostes per aquests cinc dies que teniu per endavant. Si cliqueu a cada assignatura, trobareu un Word amb l'explicació del que caldria fer, diferents arxius pdf que podeu descarregar-vos i enllaços que us connectaran directament amb els webs corresponents.

Ànims i, sobretot, cuideu-vos molt!


  Català   Castellà     Anglès      Mates     Medi    
                              
                                                                                         


20/03/2020


Hola a tots i totes. Abans que res, rebeu una forta abraçada de l'equip de mestres de 6è en aquests dies de confinament. Tot esperant que estigueu bé, tant vosaltres com els vostres familiars i amics, us presentem aquest espai que servirà per enviar-vos les activitats que setmanalment haurem preparat per a vosaltres. Adjuntem a continuació el comunicat que hem fet arribar per Alexia i que us ha portat fins aquí.

⇓ Presentació activitats per fer durant el confinament

1 comentari: