dijous, 5 de maig del 2016

"Som artistes". Treballem Dalí.


I continuem treballant Dalí... Hem pintat una cullera de fusta i l'hem decorada amb tot de detalls inspirats en l'obra de Dalí, el pintor de somnis. També hem fet, amb plastilina, un ou ferrat i l'hem enganxat en una llesca de pa de pagès sec.
Som uns aritstes!!!
PROJECTE 1R


Els alumnes de 1r hem començat el projecte sobre "El dia i la nit". Durant aquesta setmana treballarem en grups de 4 per tal d'entendre millor perquè es fa de nit, entre altres moltes coses. De ben segur que aprendrem moltes coses i ens ho passarem d'allò més bé!!
dimecres, 4 de maig del 2016

El somni de don Miguel de Cervantes

Aquesta setmana, els alumnes de 4rt estem treballant el Quijote de la Mancha. Durant el segon i el tercer trimestre hem llegit el llibre adaptat El Quijote contado a los niños. La seva autora, la Rosa Navarro, ha vingut avui a l’escola per explicar-nos el seu somni.

Una nit d’estiu la Rosa va somiar amb un senyor, quan es va despertar va rumiar i rumiar però no sabia qui era. Una setmana desprès va tornar a somiar amb el mateix personatge, però aquest cop el senyor li va dir:Que no saps qui sóc jo Rosa!

-No!- va dir la Rosa i el senyor li va explicar que era Miguel de Cervantes i que estava trist perquè els nens no podien llegir el seu  llibre.

La Rosa li va dir que ella escriuria un Quijote per nens. I així ho va fer. El llibre va tenir, i té, molt d’èxit.

Al cap d’un temps, va tornar Cervantes als somnis de la Rosa, però aquest cop amb Omero, el creador de la Odisea. Li va demanar el mateix favor amb el seu llibre. Cervantes, també, li va dir que aniria a un col·legi lluny de casa seva, la nostra escola, i que allà faria unes preguntes als nens per si havia fet be l´adaptació del Quijote. A més, va fer una advertència a la Rosa: si els nens responien malament li enviaria malsons. I la sort ha volgut que fos el nostre!

Ha estat una estona fantàstica, i que sense dubtar tornaria a repetir! Gràcies per venir Rosa! 

Esteban del Campo Sierra  4t A