dimarts, 11 de novembre de 2014

Excursió de 4t a Can Deu


EXCURSIÓ DELS NENS DE 4t A CAN DEU (Sabadell)

Hola! Us vaig a explicar l’excursió que vam fer els nens de 4t  al molí d’oli. La vam fer el divendres 31 d’octubre, a Can Deu (Sabadell)
Primer vam sortir del col·legi i vam anar a l’autocar. Per cert, el viatge se’m va fer molt curt. Quan vam arribar a la masia el primer que vam fer va ser esmorzar. Després vam anar a visitar els animals: hi havia un conill, una oca, una vaca, dos porcs, gallines, pollets i una cabra negra i blanca. Vam tornar al lloc d’ esmorzar i vam fer dues cabanyes amb bancs que hi havia allà. També vam fer una llar de foc i un rebost. Justament quan vam acabar de fer la cabanya va venir un monitor que es deia Sergi.
En Sergi ens va portar a dos museus. Ens va explicar com es collien les olives i com es feia l’oli. Al segon museu ens va ensenyar com era l’interior de la casa de pagès. El que més em va agradar va ser la cuina. Després ens va portar a veure unes olives que havien plantat i ens va explicar que cal plantar-les a una distància de 10 metres. Al cap d’una estona vam anar a una altra sala on, amb les olives i un morter vam fer oli.
Seguidament, vam anar a un altre lloc on, en grups, vam fer sabó. Us vaig a explicar com vam fer el sabó:
Primer en un pot vam abocar una mica de sosa càustica i ho vam barrejar amb oli.
Després vam afegir una mica d’un sabó especial i finalment vam posar unes gotes d’un ambientador de romaní.
Més tard vam anar a un bosc a dinar. Quan vam acabar de dinar vam jugar una mica i vam recollir fulles de diferents colors per un treball de plàstica.
Finalment vam fer la tornada amb l’autocar i vam arribar al col·legi.
A mi, personalment, em va agradar aquesta excursió i m’agradaria tornar un altre dia.
Adéu!
                                                                                        Cèlia Sans Pascual (4t A)

 Per veure més fotografies podeu visitar l'Alèxia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada