divendres, 10 de maig del 2013

Treballs cooperatius dels nens de tercer




 TREBALLS COOPERATIUS DELS NENS DE TERCER

Durant el passat mes d’abril els nens i nenes de tercer de primària vam fer un treball d’investigació a l’aula d’informàtica utilitzant la tècnica del treball cooperatiu.
Vam fer grups de 3 o 4 nens i nenes i vam investigar sobre diferents oficis artesans. ens  hem ajudat els uns als altres per crear un document word, seleccionar  informació de la wikipedia, respondre tres preguntes sobre el tema , buscar i enganxar una imatge.
Ara ja sabem utilitzar algunes eines del word.
Aviat farem un treball cooperatiu per parelles tutelades. Investigarem a l’enciclopèdia dels animals i ens ajudarem els uns als altres per aconseguir un document correcte tant de contingut com de presentació.






TREBALL COOPERATIU,  TÈCNICA PUZZLE

També els nens i nenes de tercer de primària hem treballat el tema 4 de medi, els animals,  utilitzant una nova metodologia: el treball cooperatiu.
Teníem unes normes i uns càrrecs dins del grup de treball que havíem de complir.
Ha estat una manera diferent d’aprendre.  ens ha agradat treballar en grup perquè tots hem tingut càrrecs  i  tots hem estat experts. l’últim dia vam valorar la feina feta i vam veure com els grups havíem progressat
Hem entès perquè aquesta tècnica s’anomena puzzle:  perquè cada grup ha fet un troç del tema i entre tots l’hem fet sencer.
Ens agradaria tornar fer un altre tema amb aquesta tècnica.












dijous, 9 de maig del 2013

L'autor ens visita



L’AUTOR ENS VISITA ALS NENS DE TERCER


Avui dia 9 de maig ens ha vingut a visitar l’escriptor d’un llibre. Es diu Enric Lluch.
El títol del llibre que hem llegit és “L’equip dels Rosegons”.
Hem pogut fer preguntes i també ens ha explicat un conte d’una lluna. Els personatges d’aquest conte érem nosaltres. En el conte surt una nena que és la Laia Vidal i la lluna vol els seus cabells. L’Arnau era el fuster i tenia un dit trencat (és veritat). La Marta portava una samarreta rosa que també la volia la lluna.
L’autor també ens ha signat els llibres.
Per mi l’Enric Lluch és molt bona persona.

Mar Calviño (3r B)

Aquí teniu unes quantes fotografies. 












VIDEO PRIMAVERA P-4!

LA PRIMAVERA A P-4!!!

dimecres, 8 de maig del 2013

Certamen de Lectura en Veu Alta (Cicle Superior)

Per segon any, l'escola ha participat en el certamen de lectura en veu alta promogut per l'Enciclopèdia Catalana. Aquest cop, el text proposat per a la categoria de Grumets Verds era un recull de poemes de l'entranyable Joana Raspall, que enguany celebra el seu centenari! El passat divendres 3 de maig, van celebrar-se els quarts de final a la sala d'actes del Conservatori de música de Barcelona, i l'experiència va ser molt satisfactòria en tots els sentits.
L'alumna seleccionada per representar la nostra escola, l'Anna Garcia i Picazo, de 5èB, va llegir molt bé la poesia "El trobador", que parla d'un joglar que prefereix cantar les virtuts de les dones no massa afavorides per aconseguir, segur, ser ben recompensat. El treball fet des de l'aula i des de casa va poder percebre's, i va encarar el text amb seguretat i molt bona dicció. Tot i així, una altra lectora va passar a la següent fase merescudament.
Durant l'acte, els pares,  els avis i dos mestres vàrem poder gaudir de bones interpretacions per part d'alumnes de totes les edats, des de 3r. fins a 4t. d'ESO. A continuació, us deixem unes fotografies fetes per l'avi que il·lustren la bonica jornada.






Els nens i nenes de 2n hem treballat amb el Tàngram. Ens vam inventar moltes figures diferents!