divendres, 9 de novembre del 2012

Excursió de 3r al Molí Paperer

Excursió de 3r al Molí Paperer



Els nens i nenes de 3r. vam anar a Capellades i vam visitar el molí paperer.
Quan vam entrar al molí  ens va acompanyar una monitora que ens va ensenyar moltes coses, va ser molt “xuli” !
Ens van ensenyar tres tipus de paper, que són: paper, papir i pergamí. També vam veure uns martells gegants  i la roda d’aigua. Després vam fer un taller que consistia en fer paper.
Vam dinar, vam fer-nos una foto i vam jugar fins a les tres.
Vam arribar puntuals a l’escola.


Sergi Bausà  3r B
 



Si voleu veure més fotografies entreu a l'Alexia.

dimecres, 7 de novembre del 2012

EL PETIT MUSEU: JACKSON POLLOCK

Els nens i nenes d'Educació Infantil ja hem començat el nostre Petit Museu. El primer dels artistes que hem treballat ha estat Jackson Pollock.
Paul Jackson Pollock va ser un influent artista estatunidenc i un referent en el moviment de l'expressionisme abstracte. Està considerat un dels pintors més importants dels Estats Units del segle XX Va desenvolupar tècniques com el splashing o el dripping, consistents a llançar pintura sobre la tela o deixar-la degotar damunt d'aquesta, sense utilitzar dibuixos ni esborranys. A plàstica hem treballat el dripping, i hem llançat pintura sobre el paper, hem deixat degotar diferents colors, hem fet rodar bales i cotxes damunt de la pintura... Tant els nens i nenes de P3, P4 i P5 hem pintat de maneres molt variades...










I... després de tant treballar, contempleu les nostres produccions!!













dimarts, 6 de novembre del 2012

VISITA AL MUSEU DEL COURE


El dimecres 31 d'octubre, els nens i nenes de 5è de Primària vàrem visitar el Museu del Coure que es troba a Masies de Voltregà.
El museu es pot dividir en quatre àrees :

La Farga Lacambra : història d'una empresa
El coure i els orígens de la metal.lúrgia.
L'element químic del coure.
Tecnologia i aplicacions del coure.

Al jardí del museu hi trobem unes estàtues fetes de coure que vàrem haver de dibuixar.
Quan vam arribar, entràrem al museu i vam veure un vídeo sobre el coure com a conductor de la història. Després de fer la visita vàrem anar a dinar a Manlleu, al Passeig del riu Ter.

Andreu Oller i Sandra Salvatella ( 5è C)




TEMPS DE DINAR I ESBARJO


Excursió a Can Deu


Excursió a Can Deu

Dimecres 31 d’octubre els nens de quart vam anar d’excursió a Can Deu a Sabadell. Quan vam marxar cap a l’autocar plovia molt.
Quan vam arribar a Can Deu encara plovia i com que plovia vam esmorzar dins de la masia que es deia  la masia de Can Deu. Quan vam acabar d’esmorzar ens van posar per classes i cada classe tenia un monitor. A nosaltres ens va tocar un un monitor que es deia Arnau. Ens va explicar com era una olivera i a quasi cada nen li va donar una vinyeta de com es feia l’oli antigament i les vam haver d’ordenar. Després d’això vam anar a fer sabó. El sabó el vam fer amb oli i sosa càustica i ho vam haver de remoure en el sentit de les agulles del rellotge. Tot seguit vam anar a la cuina i era molt gran. L’Arnau ens va explicar moltes coses de com eren les cuines antigament. A continuació vam anar a veure les oliveres, però les olives de les oliveres no es podien menjar sense ficar-les en aigua i sal. L’Arnau ja havia agafat olives i les vam aixafar per grups en un morter. Es va formar una pinyolada i vam extreure oli i vam omplir uns pots que eren per la classe. En acabar vam anar a veure una exposició de carabasses. Llavors ,vam dinar i després de jugar una mica vam tornar capa a l’escola.
Finalment vam arribar a l’escola molt contents.
En aquesta excursió m’ho vaig passar molt bé i vaig aprendre moltes coses de l’oli.

                                                                                                   Oriol Pérez    4t.B



Si voleu veure més fotografies entreu a l'Alexia.

La Castanyada de Cicle Mitjà



LA CASTANYADA

El dimarts 30 d’octubre a les 16,15h. vam celebrar la castanyada al pati de les Moreres. 4t. C va anar amb la Mª Antonia, 4t. B amb l’Adela i 4t. A amb la Imma.
Al pati de les Moreres també va anar 3r. Ens van fer seure en una rotllana i ens van repartir castanyes. Quan els nens s’havien acabat les castanyes que havien repartit, es podien aixecar a buscar-ne més. També podien aixecar-se a jugar pel pati. En teoria havien baixat papereres per llençar les closques de les castanyes, però hi havia molts nens i nenes que les llençaven al terra.
Els jocs que feien els nens quan acabaven de menjar les castanyes eren molt  bruts. Vam estar 30 minuts i a les 16,45h. vam pujar a la classe per preparar-nos per marxar.
                                                                                 
                                                                                         Els alumnes de 4t.A






Si voleu veure més fotografies entreu a l'Alexia.

dilluns, 5 de novembre del 2012

LA CASTANYADA A EDUCACIÓ INFANTIL


El passat dimecres 31 d'octubre tots els nens i nenes d'Educació Infantil vam celebrar la festa de la Castanyada. Al matí vam anar al teatre a veure una obra de teatre de La Castanyera. La pluja no ens va deixar ballar i cantar al pati les cançons que havíem preparat dies passats a la classe.
A la tarda tots ens vam disfressar de castanyers i castanyeres i vam menjar les castanyes que la Castanyera ens havia deixat.

Mireu, mireu...







Fem panellets per la Castanyada.







Cada nen i cada nena hem portat els ingredients: patata, ametlla, sucre, pinyons,…
Hem barrejat la patata amb l’ametlla mòlta i el sucre i després hem fet boles de pinyons, de cirera i d’ametlla. Cada nen ha fet 4 boletes.

Adrianna López, 2n C


Dijous al matí vam fer la massa dels panellets. Cada un de nosaltres hem portat dos ingredients per fer els panellets. Vam començar aixafant les patates ben bullides i posant ametlla, sucre i llimona. Divendres fem les boletes amb cireres, ametlles i pinyons. Els panellets els posarem en una safata que hem pintat i dimarts ens els emportarem a casa amb un poema que hem copiat de la pissarra.

Paula Habas, 2n B
 
Els nens de cicle inicial hem fet panellets. Primer vam fer la massa amb patata, sucre i ametlla i el següent dia les boletes de pinyons, cirera i ametlla. Les senyoretes els han portat al forn i dimarts ens els emportarem a casa en una safata.
Júlia Camín, 2n B










Si voleu veure més fotografies podeu entrar a l'Alèxia.