divendres, 8 d’abril del 2016

EXPOSICIÓ DE LÀMPADES - Cicle Superior - 5è

Han arribat a la nostra escola un munt de làmpades fantàstiques que ens fa molta il·lusió ensenyar-vos. N’hem fet una exposició i un sistema en xarxa per il·luminar el passadís del Cicle Superior. A continuació us mostrem unes fotos d’aquesta exposició. Primer de tot, però, podreu veure dues làmpades de dos alumnes acompanyades d’una entrevista que han creat per explicar-nos l’experiència que han viscut construint-les.

LES NOSTRES LÀMPADES

Hola a tots! Som El Víctor i la Xènia de la classe de 5è C i estem aquí per ensenyar-vos a fer les nostres làmpades i ho farem d’una forma especial, com si fos una entrevista.
Us farem una petita descripció del procés de com vam fer-les i si les voleu fer, podeu fer-les a casa.

Hola Víctor, que has necessitat per fer la teva làmpada?

-He necessitat una garrafa d’aigua per fer la base, 200 culleres de plàstic, un cable amb un interruptor i una bombeta.

I on es pot comprar tot aquell material?

-La garrafa d’aigua la pots comprar al supermercat, les culleres a les botigues dels xinesos i el cable i l’interruptor a la ferreteria.

Em podries explicar com l’has fet?

-Sí, vaig buidar la garrafa i no vaig treure el tap perquè allà enrosquem la bombeta. Vaig posar les culleres en fila enganxades amb silicona i quan vaig acabar la primera fila, vaig posar entre cullera i cullera una altra i així fins arribar a la part més alta. No us podeu oblidar de tallar els mànecs de les culleres. Quan arribeu a dalt, heu de posar les culleres en forma de cercle i per acabar, heu de posar el cable juntament amb l’interruptor.

Quan vas trigar a fer-la?

-Vaig trigar unes 2-3 hores.

Qui et va ajudar?

-Com que va ser a les vacances de Setmana Santa, em van ajudar l’avi, la mare i el pare.

Us va costar molt?

-Sí, perquè posar cullera entre cullera..., i ara es cau una i ara una altra... doncs sí! costa una mica.

I tú, Xènia, què has necessitat per fer la teva làmpada?

-Per fer la meva vaig necessitar una llauna, “ tips “ que són unes escumes de midó, de les quals podeu fer tot tipus de formes i figures, també uns quadrats per decorar amb figures de papiroflèxia i, per acabar, el cable amb l’interruptor i l’endoll.

I on vas comprar el material?

-Ho vaig comprar en diferents llocs: la llauna al supermercat, els “tips” per Internet, els papers quadrats a la papereria i el cable juntament amb l’interruptor i l’endoll, a la ferreteria.



Com la vas fer?

-Primer de tot vaig fer un forat a dalt de la llauna i després vaig recobrir amb una cinta adhesiva perquè fos més fàcil enganxar els “ tips “. Per muntar les figuretes primer vaig enganxar els “ tips “ entre ells amb aigua i cola blanca.
Per últim, vaig fer les figuretes de papiroflèxia. Vaig fer tres papallones liles i un ocell verd. Vosaltres podeu fer les figuretes que vulgueu o sapigueu així que agafeu l’ordinador, el mòbil o l’Ipad i busqueu per “YouTube“ alguna papiroflèxia per fer i enganxar.
Aquestes figuretes s’han d’enganxar amb silicona perquè quedin més ben reforçades. Heu de tenir en compte que els cables s’han de passar pel forat. Un cop fet tot això, ja hem acabat la nostra làmpada.

Quan vas trigar en fer-la?

-Més o menys vaig trigar 3-4 hores perquè posar “ tip “ a “ tip “ requereix molt de temps perquè han d’estar ben junts perquè no es separin si no voleu tornar a repetir tota la feina. I la papiroflèxia també porta temps ja que has d’anar pas a pas.

Qui et va ajudar?

-Em va ajudar el meu pare a passar el cable, però la resta ho vaig fer jo sola.

I et va costar molt?

-Sí perquè requereix molta paciència posar tots els “tips“ i, a més a més, ben posats.

Vam tenir una experiència inoblidable i per això aquest és un dels nostres millors records d’aquest projecte 5 al Temple i ho volíem compartir amb tots vosaltres.

Víctor Encabo i Xènia Plana 5è C

Exposició làmpades:





dijous, 7 d’abril del 2016

Apadrinament lector 2n - 6è


Us deixem un tastet de l'apadrinament entre els nens i nenes de 2n i 6è!
Ens ha encantat aquesta experiència i hem après moltíssim!